söndag 18 februari 2018

KALASKASSLER MED TOMAT & PARMESAN, 6-8 PERS.



                HEJSAN !

FESTLIG  vardagsmat  som  går  rekord-snabbt  att  laga !
Fyll  kasslern  med  ost  och  tomat,  toppa  med  färsk  parmesan
och  väldoftande   timjan .
HÄR  ÄR  RECEPTET :
ca  1, 2  kg  kassler ,
honungssenap ,
8 - 10  halvcentimeter-tjocka  ostskivor ,
3 - 4  skivade  tomater ,
färsk  timjan ,
1/2  dl  grovriven  färsk  parmesanost ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKÄR  kasslern  i  centimetertjocka   skivor 
nästan  ända  ner .
Skivorna  ska  fortfarande  hålla  ihop .
BRED  senap  mellan  skivorna .
STOPPA  ner  en  ost- och  tomatskiva  i
varje  ficka .
STRÖ  2-3  msk  klippt  timjan  över  kasslern .
Strö  över  osten .
Stek  i  175  grader  på  nedersta  falsen  i 
ugnen  ca  20  min  tills  osten  smält  och
rätten  fått  fin  färg .

SMAKLIG  MÅLTID
            och                              
TIPS !   Servera med kokt potatis och
              smörfrästa  färska  kantareller.
LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: