lördag 17 mars 2018
HELSTEKT KYCKLING, MED APELSIN...
HEJSAN !
....OCH ROSMARIN TILL
KRYDDAD KLYFTPOTATIS .
4 PORT.
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor kyckling (ca 1 1/2 kg)
1 tsk salt ,
1 krm nymald svartpeppar ,
2 tsk hackad färsk rosmarin .
FYLLNING :
100 g grovhackade aprikoser ,
(ca 1 1/2 dl )
3 hackade vitlöksklyftor ,
1 tsk färsk rosmarin ,
SÅS :
2 dl koncentrerad apelsinjuice ,
4 dl torrt vitt vin ,
2 tsk Maizena majsstärkelse ,
1 /2 tsk salt ,
1 krm svartpeppar (nymald)
1 msk hackad färsk rosmarin ,
KLYFTPOTATIS :
ca 800 g bakpotatis eller stora potatisar,
1 1/2 msk olivolja ,
1/2 msk färsk hackad rosmarin ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
BLANDA ingredienserna till fyllningen och
fyll kycklingen .
Klappa in kycklingen med salt, peppar och
rosmarin .
Lägg den i ugnssäker form och häll på
apelsinjuice och vin .
Stek mitt i ugnen 1 - 1 1/4 timme.
Stick och kontrollera att köttsaften är ofärgad .
Ös kycklingen några gånger under tiden .
FÖRBERED och sätt in potatisen i ugnen .
SÅS :
NÄR kycklingen är färdigstekt, sila ner
stekskyn i en kastrull och skumma bort fettet.
Koka upp .
Rör ut Majsstärkelsen i lite vatten .
Tillsätt redningen i såsen under vispning och
ge den ett snabbt uppkok och dra den från värmen.
Smaka av med salt, peppar och rosmarin .
TA bort skinnet och skär upp kycklingen .
KLYFTPOTATIS :
TVÄTTA, borsta och klyfta potatisen .
Lägg den i långpanna med bakplåtspapper .
Droppa över olja och strö över rosmarin
och salt .
Blanda om .
SÄTT in potatisen under kycklingen när
20 minuter återstår av stektiden .
Ta ut kycklingen när den är klar och höj
temperaturen till 220 grader .
Låt potatisen få färg medan Du gör såsen
och skär upp kycklingen , ca 15 min.
SERVERA kycklingen och klyftpotatisen
med såsen och en grönsallad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar