måndag 14 maj 2018
CHOKLADTÅRTA MED HALLONKESELLA ...8-9 BITAR . ÖVERRASKNING ?
HEJSAN !
Kanske någon i familjen har Bemärkelsedag !
Den här tårtan är lätt att göra och även att ta med sig .
Överraskning ?
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
1, 5 dl strösocker ,
0 , 25 dl vetemjöl ,
0 , 75 dl potatismjöl ,
2 msk kakao ,
1 tsk bakpulver ,
FYLLNING :
1 dl Kesella ,
1 dl vispad mellangrädde ,
6 dl frysta hallon ,
eventuellt 2 dl frysta röda vinbär ,
eller jordgubbar .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt i 5 - 6 minuter.
Blanda mjöl-sorterna, kakao och bakpulver
och rör försiktigt ner i smeten .
Klä en långpanna med bakplåtspapper .
BRED ut smeten och grädda i 225 - 250 grader
ca 5 minuter .
Låt tårtbotten kallna .
Dela den försiktigt i 3 avlånga bitar (från kortsidan på kakan)
BLANDA Kesella Gourmet , kesella och vispad grädde .
Vänd försiktigt ner ca hälften av bären .
Bred massan över bottnarna .
Lägg ihop dem på ett serveringsfat .
GARNERA med bär strax innan
det är dags att servera .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar