måndag 14 maj 2018

CHOKLADTÅRTA MED HALLONKESELLA ...8-9 BITAR . ÖVERRASKNING ?




                           HEJSAN !

Kanske  någon  i  familjen   har  Bemärkelsedag !
Den  här  tårtan  är  lätt  att  göra  och  även  att  ta  med sig .
Överraskning ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  ägg ,
1, 5  dl  strösocker ,
0 , 25  dl  vetemjöl ,
0 , 75  dl  potatismjöl ,
2  msk  kakao ,
1  tsk  bakpulver ,
FYLLNING :
1  dl  Kesella ,
1  dl  vispad  mellangrädde ,
6  dl  frysta  hallon ,
eventuellt  2  dl  frysta  röda  vinbär ,
eller  jordgubbar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  ägg  och  socker  pösigt  i  5 - 6 minuter.
Blanda  mjöl-sorterna,  kakao  och  bakpulver
och  rör  försiktigt  ner  i  smeten .
Klä  en  långpanna  med  bakplåtspapper .
BRED  ut  smeten  och  grädda  i  225 - 250  grader
ca  5  minuter .
Låt  tårtbotten  kallna  .
Dela  den  försiktigt  i  3  avlånga  bitar (från kortsidan på kakan)
BLANDA  Kesella  Gourmet ,  kesella  och  vispad  grädde .
Vänd  försiktigt  ner  ca  hälften  av  bären .
Bred  massan  över  bottnarna .
Lägg  ihop  dem  på  ett  serveringsfat .
GARNERA  med  bär  strax  innan
det  är  dags  att  servera .

ALL  LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: