måndag 14 maj 2018

KASSLERSALLAD 4 PORT .




                     HEJSAN !

SOMRIGT  OCH  JÄTTEGOTT !

KASSLER  passar  särskilt  bra  att  blandas
med  frukt  i  en  sallad .
Här  är  det  ananas  och  äppeltärningar ,
och  smaken  fullbordas  av  en  gräddfilssås
med  senap .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
300  g  nästan  benfri  Kassler ,
2  äpplen ,
1  burk  krossad  ananas
eller  1  burk  ringar ,
ca  250  g  salladskål  eller  isbergssallad ,

SÅS :
2  dl  gräddfil ,
ca  2  msk  senap ,
1  krm  salt ,
1  krm  vit- eller  svartpeppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  kasslern  i  skivor ,  kärna  ur  och  skär  
äpplena  i  tärningar  och  ananasringarna  i  små  bitar.
Strimla  salladen .
BLANDA  alla  ingredienserna  i  en  skål,
ananasen  väl  avrunnen .
RÖR  samman  såsen  och  servera  den  bredvid
eventuellt  tillsammans   med   ett  gott  bröd .

SMAKLIG  MÅLTID !


Inga kommentarer: