måndag 14 maj 2018

EFTERRÄTTS-HJÄRTAN 18 ST .... ÖVERRASKNING ?




                       HEJSAN !

Lika  stor  fröjd  för  öga  som  för  gom
är  den  här  efterrätten .
Hjärtana  ska  serveras  ljumma  med  vispgrädde .
Kakan  bakas  i  långpanna ,  hjärtana  tas  sedan
ut  med  pepparkaksmått .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
KAKAN :
150  g  smör / margarin ,
3  dl  vatten ,
4  ägg ,
4, 5 - 5  dl  socker ,
5  dl  vetemjöl(BERTE QVARN )
4  tsk  bakpulver ,
GLASYREN :
75  g  smör /margarin ,
3  dl  florsocker ,
3  msk  kallt  kaffe ,
2  tsk  vaniljsocker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Koka  upp  smör  och  vatten .
Blanda  ägg,  socker,  vetemjöl  och  bakpulver
och  RÖR  ihop  det  med  den  varma  smör- blandningen.
Häll  smeten  i  bakpappersklädd  långpanna
och  Grädda  i  ca  10  minuter .
RÖR  ihop  margarin /smör,  florsocker,  kaffe
och  vaniljsocker ,  och  värm  det  på  spisen .
BRED  glasyren  varm  på  ljummen  kaka .
Ta  ut  hjärtan  med  pepparkaksmått .
SERVERAS  ljummen  med  vispgrädde .

ALL  LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: