måndag 7 maj 2018
SPARRISSALLAD MED PARMESAN.....2 PERS.
HEJSAN !
Läcker lunch och en smakupplevelse på köpet !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 kg sparris, gärna vit och grön blandad,
1 tsk socker ,
späda spenatblad eller salladsblad ,
5 - 10 körsbärstomater ,
några hyvlade skivor parmesanost ,
DRESSING :
1 hackad schalottenlök,
1 /2 msk senap ,
1 msk vinäger ,
1 msk olja ,
och några msk sparrisspad ,
eventuellt 1 msk lätt-CREME Fraiche ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA vit sparris och grön om den är grov .
Skär i bitar och lägg ner den vita sparrisen i
kokande lättsaltat vatten med 1 tsk socker .
Koka vit sparris ca 10 min, lägg i bitar av
grön sparris och koka ytterligare ca 10 min.
Låt rinna av men spar några msk spad .
BLANDA dressingen och vänd sparrisbitarna
i den .
Lägg upp på spenat - eller salladsbädd med
körsbärstomater i halvor och toppa med
hyvlad parmesan .
SERVERA , med rostad tunn brödskiva.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar