måndag 7 maj 2018

SPARRISSALLAD MED PARMESAN.....2 PERS.




                       HEJSAN !

Läcker  lunch  och  en  smakupplevelse  på  köpet !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1/2  kg  sparris,  gärna  vit  och  grön  blandad,
1  tsk  socker ,
späda  spenatblad  eller  salladsblad ,
5 - 10  körsbärstomater ,
några  hyvlade  skivor  parmesanost ,
DRESSING :
1  hackad  schalottenlök,
1 /2  msk  senap ,
1  msk  vinäger ,
1  msk  olja ,
och  några  msk  sparrisspad ,
eventuellt  1  msk  lätt-CREME Fraiche ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  vit  sparris  och  grön  om  den  är  grov .
Skär  i  bitar  och  lägg  ner  den  vita  sparrisen  i
kokande  lättsaltat  vatten  med  1  tsk  socker .
Koka  vit  sparris  ca  10  min,  lägg  i  bitar  av
grön  sparris  och  koka  ytterligare  ca  10  min.
Låt  rinna  av  men  spar  några  msk  spad .
BLANDA  dressingen  och  vänd  sparrisbitarna
i  den  .
Lägg  upp  på  spenat - eller  salladsbädd  med
körsbärstomater  i  halvor  och  toppa  med
hyvlad  parmesan .

SERVERA ,  med  rostad  tunn  brödskiva.

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: