tisdag 19 juni 2018
LÅNGPANNEBRÖD MED VETEKROSS .... 4 BRÖD.
HEJSAN !
Fyra bröd i en och samma långpanna -
det här sättet att baka matbröd är
verkligen praktiskt.
Det blir alltid gott med hembakat .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl vetekross ,
6 dl vatten ,
5 dl mjölk ,
3 msk rapsolja ,
50 g jäst ,
2 msk ljus sirap ,
1 msk salt ,
1 1/2 msk malda brödkryddor ,
ca 15 dl siktat DINKELMJÖL ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA vetekross och vatten under lock
tills grynen är mjuka, ca 10 minuter .
Blanda i mjölk och olja och låt blandningen
bli fingervarm, 37 grader .
Smula jästen i en bunke .
Rör ut jästen i lite av krossblandningen .
TILLSÄTT sirap, salt, brödkrydda och mjöl .
Arbeta kraftigt ihop till en deg .
Strö lite mjöl över och låt jäsa under duk
ca 45 minuter .
TA upp och arbeta degen på mjölat bord .
Forma till 4 knubbiga limpor och lägg dem
i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm.
Pensla med olja mellan limporna .
Låt jäsa under duk 45 minuter .
SÄTT ugnen på 200 grader .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Låt bröden svalna något, flytta över på galler och
låt kallna under duk .
jag brukar lägga en limpa i varje hörn på långpannan,
då finns det plats för jäsning .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar