tisdag 19 juni 2018

SPENATBRÖD MED SOLROSKÄRNOR ,...24 PORTIONSBRÖD .




                            HEJSAN !

Det  här  bakas  bäst  i  vanliga  bull-formar ,
som  är  lite  fetare  än  muffinsformar .

HÄR ÄR  RECEPTET :

50  g  jäst ,
5  dl  vatten , 37 grader
3  tsk  salt ,
2  msk  strösocker ,
2  dl  hackad ,  förvälld  spenat (fryst)
ca  190  g
1/2  dl  rapsolja ,
2  dl  solroskärnor ,+ 2  msk  till  garnering,
14  dl  kärnvetemjöl + 1/2 dl  till  utbakning,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMULA  ner  jästen  i  en  bunke .
Tillsätt  vatten,  salt,  socker,  spenat,  olja,
solroskärnor  och  lite  mjöl  i  taget .
Arbeta  degen  smidig .
Täck  med  bakduk  och  låt  jäsa  30  min.
DELA  degen  i  två  bitar .
Dela  varje  bit  i  12  och  rulla  till  runda
bullar .
Lägg  i  bull-formar  på  plåt  och  jäs
ytterligare  30  minuter .
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
PENSLA  bullarna  med  vatten  och  strö
på  solroskärnor .
Grädda  mitt  i  ugnen  12 - 15  minuter .
Låt  svalna  på  galler .  -jag  gillar  dom)

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: