tisdag 19 juni 2018
SPENATBRÖD MED SOLROSKÄRNOR ,...24 PORTIONSBRÖD .
HEJSAN !
Det här bakas bäst i vanliga bull-formar ,
som är lite fetare än muffinsformar .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
5 dl vatten , 37 grader
3 tsk salt ,
2 msk strösocker ,
2 dl hackad , förvälld spenat (fryst)
ca 190 g
1/2 dl rapsolja ,
2 dl solroskärnor ,+ 2 msk till garnering,
14 dl kärnvetemjöl + 1/2 dl till utbakning,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt vatten, salt, socker, spenat, olja,
solroskärnor och lite mjöl i taget .
Arbeta degen smidig .
Täck med bakduk och låt jäsa 30 min.
DELA degen i två bitar .
Dela varje bit i 12 och rulla till runda
bullar .
Lägg i bull-formar på plåt och jäs
ytterligare 30 minuter .
SÄTT ugnen på 225 grader .
PENSLA bullarna med vatten och strö
på solroskärnor .
Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter .
Låt svalna på galler . -jag gillar dom)
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar