söndag 24 juni 2018
RÄKGRYTA MED RIS OCH MAJS , 4 PORT .
HEJSAN !
Detta är en omvandlingsrätt som kan serveras nylagad
och varm eller göras i förväg och serveras
kall som en sallad .
mmm...himla go' !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl långkornigt ris ,
4 dl fisk - eller grönsaksbuljong
av tärning ,
1 röd eller grön paprika ,
1 burk majskorn , ca 400 g
ca 3/4 kg räkor med skal
(ca 300 g skalade)
1/2 dl hackad dill ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset i buljongen på svag värme
under lock 20 - 25 minuter .
SKÖLJ, kärna ur och strimla paprikan .
Lägg den på riset i kastrullen när 5 min
av koktiden återstår .
VÄRM majsen i sitt spad i en kastrull .
Skala räkorna .
Lägg i en serveringsskål .
Strö över RIKLIGT med dill .
Låt majsen rinna av och lägg den ovanpå ,
därefter paprika och ris .
STRÖ över hackad dill ,
Blanda INTE om !
(Det ser så fint ut i en glasskål, när det
ligger lager på lager.)
SERVERA genast eller låt det kallna
(då behöver man inte värma majs och paprika)
och servera som en sallad , gärna med en
gräddfilssås, smaksatt med curry och dill .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar