söndag 24 juni 2018

RÄKGRYTA MED RIS OCH MAJS , 4 PORT .




                          HEJSAN !

Detta  är en  omvandlingsrätt  som  kan  serveras  nylagad
och  varm  eller  göras  i  förväg  och  serveras
kall  som  en  sallad .
mmm...himla  go' !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

2  dl  långkornigt  ris ,
4  dl  fisk - eller  grönsaksbuljong
av  tärning ,
1  röd  eller  grön  paprika ,
1  burk  majskorn , ca  400  g
ca  3/4  kg  räkor  med  skal
(ca 300 g skalade)
1/2  dl  hackad  dill ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  riset  i  buljongen  på  svag  värme
under  lock  20 - 25 minuter .
SKÖLJ,  kärna  ur  och  strimla  paprikan .
Lägg  den  på  riset  i  kastrullen  när  5  min
av  koktiden  återstår .
VÄRM  majsen  i  sitt  spad  i  en  kastrull .
Skala  räkorna .
Lägg  i  en  serveringsskål .
Strö  över  RIKLIGT  med  dill .
Låt  majsen  rinna  av  och  lägg  den  ovanpå ,
därefter  paprika  och  ris .
STRÖ  över  hackad  dill ,
Blanda  INTE  om !
(Det  ser  så  fint  ut  i  en  glasskål,  när  det
ligger  lager  på  lager.)

SERVERA  genast  eller  låt  det  kallna
(då behöver man inte värma majs och paprika)
och  servera  som  en  sallad ,  gärna  med  en 
gräddfilssås,  smaksatt  med  curry  och  dill .

LYCKA  TILL  !

TREVLIG  SOMMAR !




Inga kommentarer: