måndag 20 augusti 2018

HAVRE-KEX ,40-50 ST.




             HEJSAN !
TUNNA,  knapriga kex bakade med hela havregryn.
Hjorthornssaltet gör kexen  spröda och luftiga.

HÄR ÄR RECEPTET :
100  g havregryn, (ca 3 dl)
1 dl mjölk,
50 g mjukt smör eller margarin ,
1  msk  socker,
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 citron,
80 g vetemjöl (knappt 1 1/2 dl)
1/2 tsk hjorthornssalt,
1/2 tsk bakpulver ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Gnugga sönder havregrynen mellan händerna .
Häll över mjölken och låt stå och svälla en stund.
Rör om då och då.
RÖR ner smör, socker, vaniljsocker, citronskal
och mjölet blandat med hjorthornssalt  och bakpulver.
Arbeta degen smidig på bakbordet och kavla ut den
tunt, med kruskavel mot slutet .
TA ut runda kakor med mått och lägg dem på smord
plåt .  GRÄDDA  i 225 grader,  5 - 8 minuter .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: