måndag 20 augusti 2018

LINGONKAKOR , 4 ST. MATBRÖD,



           HEJSAN !

NU är vi inne i Bröd-svängen , av mina godaste bröd .
VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
50 g smör/margarin,
6 dl vatten ,
1 tsk salt,
1 msk solrosfrön
2 msk honung,
1 dl lingonsylt,
3 dl fint Rågmjöl,
ca 12 dl Rågsikt .
UGN: 250 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA sönder jästen i degbunken och rör ut den
i lite av det kalla vattnet .
Smällt fettet ,  häll i resten av vattnet och ljumma
blandningen till 37 grader .  HÄLL vätskan över jästen,
tillsätt  övriga ingredienser .  ARBETA sist in mjölet lite
i taget . LÅT degen jäsa till dubbel storlek ca 1 timme.
STJÄLP upp degen,  arbeta den en stund och forma  den
till  4 kakor som kavlas ut runda och naggas.
Låt kakorna jäsa på plåt ca 20 minuter .
GRÄDDA dem i 250 grader  tills de fått fin färg ca 12-15 min.

Å ,,,,Det är så himla gott när brödet är hembakat !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: