måndag 20 augusti 2018
LINGONKAKOR , 4 ST. MATBRÖD,
HEJSAN !
NU är vi inne i Bröd-svängen , av mina godaste bröd .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
50 g smör/margarin,
6 dl vatten ,
1 tsk salt,
1 msk solrosfrön
2 msk honung,
1 dl lingonsylt,
3 dl fint Rågmjöl,
ca 12 dl Rågsikt .
UGN: 250 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA sönder jästen i degbunken och rör ut den
i lite av det kalla vattnet .
Smällt fettet , häll i resten av vattnet och ljumma
blandningen till 37 grader . HÄLL vätskan över jästen,
tillsätt övriga ingredienser . ARBETA sist in mjölet lite
i taget . LÅT degen jäsa till dubbel storlek ca 1 timme.
STJÄLP upp degen, arbeta den en stund och forma den
till 4 kakor som kavlas ut runda och naggas.
Låt kakorna jäsa på plåt ca 20 minuter .
GRÄDDA dem i 250 grader tills de fått fin färg ca 12-15 min.
Å ,,,,Det är så himla gott när brödet är hembakat !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar