söndag 12 augusti 2018

KASSLER MED STUVAD VITKÅL, 4 PORT.



                HEJSAN !
Den goda sommar-vitkålen får man inte missa,
mjuk och mjäll,- inte alls som vinter-vitkålen .
Smakrik och len  vitkålsstuvning  med senap
och timjan matchar  fint med kasslern .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler i bit,
1/2 tsk timjan,
eller några kvistar färsk,
4 äpplen,
STUVAD VITKÅL:
500  g vitkål,
3 dl vispgrädde,
2 tsk  DIJONSENAP,
2 msk hackad färsk timjan
eller 1 tsk torkad ,
1/2 tsk salt,
1 krm svartpeppar
eller kryddmix,
UGN :200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA kasslern .  lägg den på ett ugnssäkert fat
och tryck  ihop skivorna igen.
Strö timjan runtom kasslern eller lägg färska
kvistar ovanpå.
Dela äpplena och kärna ur .  LÄGG dem bredvid
kasslern . STÄLL  in i ugnen i  20 minuter.
STUVAD KÅL:
SKÄR kålen i strimlor och koka den i lättsaltat
vatten ca 7-9 minuter.
Låt den rinna av .  HÄLL grädden i  en kastrull
och koka upp.  LÄGG ner kålen, DIJONSENAP,
timjan, salt och svartpeppar och låt det koka
någon minut.  Smaka av med salt å peppar .
SMAKLIG MÅLTID ,

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: