söndag 12 augusti 2018
KASSLER MED STUVAD VITKÅL, 4 PORT.
HEJSAN !
Den goda sommar-vitkålen får man inte missa,
mjuk och mjäll,- inte alls som vinter-vitkålen .
Smakrik och len vitkålsstuvning med senap
och timjan matchar fint med kasslern .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler i bit,
1/2 tsk timjan,
eller några kvistar färsk,
4 äpplen,
STUVAD VITKÅL:
500 g vitkål,
3 dl vispgrädde,
2 tsk DIJONSENAP,
2 msk hackad färsk timjan
eller 1 tsk torkad ,
1/2 tsk salt,
1 krm svartpeppar
eller kryddmix,
UGN :200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA kasslern . lägg den på ett ugnssäkert fat
och tryck ihop skivorna igen.
Strö timjan runtom kasslern eller lägg färska
kvistar ovanpå.
Dela äpplena och kärna ur . LÄGG dem bredvid
kasslern . STÄLL in i ugnen i 20 minuter.
STUVAD KÅL:
SKÄR kålen i strimlor och koka den i lättsaltat
vatten ca 7-9 minuter.
Låt den rinna av . HÄLL grädden i en kastrull
och koka upp. LÄGG ner kålen, DIJONSENAP,
timjan, salt och svartpeppar och låt det koka
någon minut. Smaka av med salt å peppar .
SMAKLIG MÅLTID ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar