söndag 12 augusti 2018

KASSLERGRATÄNG MED ANANAS. 4 PORT.



              HEJSAN !

Det här är gott! Har Du bara en bit kassler går det att
åstadkomma  härliga rätter.  Med goda grönsaker och
kryddor blir den mest vardagliga rätt till en fest .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler i skivor,
1 burk ananas-ringar, 130 g
2 1/2 dl mellangrädde,
1 dl chilisås,
1 dl ananasspad,
2 msk salta jordnötter,
1/2 strimlad röd paprika,
2 msk hackad bladpersilja,
SERVERING:
Kokt ris , gröna blad,
UGN:225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG kasslerskivorna på ett ugnssäkert fat
i rad efter varandra.
Häll av spadet från ananas-ringarna, men spara det.
Varva  halva ananasringar mellan kasslerskivorna.
VISPA samman grädde, chilisås och ananasspad.
Häll det över kasslern och ställ in i ugnen ca 20 min.
Koka riset medan gratängen står i ugnen.
STRÖ  över jordnötter, paprikastrimlor och persilja
vid serveringen.
SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: