söndag 12 augusti 2018

CURRY- & KOKOSKYCKLING , 4 PORT.




                 HEJSAN !

Varma vindar från Västindien kryddar den här
mumsiga middagen med fina smaker av både
kokosmjölk, frukt och nötter.
VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kyckling-FILE',
smör till stekning,
1 vitlöksklyfta,
1/2 tsk salt,
1 tsk malen ingefära,
2 krm peppar,
SÅS :
1 msk olja,
2 tsk curry,
1/2 finhackad röd chili,
eller 1 tsk SAMBAL OELEK,
1 msk köttfond,
4 dl kokosmjölk,
2 msk mango chutney,
1/2 msk soja,
1 tsk honung,
2 tsk potatismjöl,
1/2 dl vatten,
ca 1/2  tsk salt,
GARNERING: Kokosflingor,  lite ananas,
SERVERING : Kokt ris  blandat med russin,
jordnötter och ananas.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÅS:  HETTA upp oljan i en stekpanna.
Fräs upp curry och chili .  Tillsätt övriga ingredienser
utom potatismjöl, vatten och salt.
Koka upp .   Rör ut potatismjölet i vatten och vispa ner
i såsen.  Låt den koka upp under omrörning.
Smaka sedan av med salt.
HETTA  upp smöret i en stekpanna och bryn FILE'ERNA
på båda sidor.  Pressa över vitlök och strö över salt, 
ingefära och peppar.   HÄLL över såsen och låt sjuda ca 15 min.
LÄGG sedan upp på serveringsfat.  Strö över kokosflingor
och jordnötter.
VARSÅGODA,
och  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: