lördag 4 augusti 2018

KASTRULLPASTA MED SALAMI, KESO OCH CITRON. 4 PERS.



                    HEJSAN !

Gör som italienarna och använd en del av pastavattnet i såsen.
Den innehåller värdefull stärkelse som "smörjer" pastan  och
förhöjer smaken ....mmm, himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g pasta, t ex FARFALLE
300 g fryst   broccoli,
200 g salami i skivor,
250 g keso,
finrivet skal av 1 citron,
1 msk färskpressad citronjuice
2 dl riven ost, gärna lagrad
2 msk finhackad persilja ,
salt å peppar,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen
i rikligt med saltat vatten .
Tillsätt broccolin när 3  minuter återstår .
TA upp 1 dl av kokvattnet .
Häll av pastan och broccolin i ett durkslag .
SKÄR salamin i strimlor.
HÄLL tillbaka det sparade kokvattnet, pastan och
broccolin i kastrullen .
Tillsätt  salami, keso, citronskal, citronjuice, ost
och persilja .
BLANDA .
Smaka av med salt å peppar ,
SERVERA GENAST .

TREVLIG SOMMAR !

Inga kommentarer: