tisdag 28 augusti 2018

NYPONMOS, (fryses)




                  HEJSAN !

Nypon brukar det finnas gott om .   Det är både lättplockat och
roligt att ta hand om  något så  vitaminrikt .
Enklast är att göra mos, som sedan kan ge många goda soppor
under vintern .
När Håkan var liten grabb, var vi ute och plockade nypon till
nyponsoppa som han älskade.

HÄR ÄR RECEPTET :
2 liter nypon (ca 1 kg)
3 - 5 dl vatten
socker efter smak
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ  och  snoppa  nyponen .  Dela dem och ta ur kärnorna
med en tesked om de är stora.  Ta den mindre vattenmängden
om de ska passeras i matberednings-maskin.
KOKA dem tills de är mjuka, 30-60 minuter .
Passera  dem  och  blanda  med  socker efter smak.
Man kan utesluta sockret .  LÅT kallna och förpacka i engångs-
förpackning :1 1/2 dl  för 2 personer.

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: