tisdag 28 augusti 2018
NYPONMOS, (fryses)
HEJSAN !
Nypon brukar det finnas gott om . Det är både lättplockat och
roligt att ta hand om något så vitaminrikt .
Enklast är att göra mos, som sedan kan ge många goda soppor
under vintern .
När Håkan var liten grabb, var vi ute och plockade nypon till
nyponsoppa som han älskade.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 liter nypon (ca 1 kg)
3 - 5 dl vatten
socker efter smak
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och snoppa nyponen . Dela dem och ta ur kärnorna
med en tesked om de är stora. Ta den mindre vattenmängden
om de ska passeras i matberednings-maskin.
KOKA dem tills de är mjuka, 30-60 minuter .
Passera dem och blanda med socker efter smak.
Man kan utesluta sockret . LÅT kallna och förpacka i engångs-
förpackning :1 1/2 dl för 2 personer.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar