tisdag 28 augusti 2018
RÅRÖRD SYLT.
HEJSAN !
Visst håller Du väl med om att det blir en verkligt fin arom
på rårörd sylt. Men den måste frysas för att hålla sig .
Med lite frys - pulver får den lagom tjock konsistens .
Gott blir det med RÅRÖRD KLARBÄRSSYLT -
KÖRSBÄRSSYLT.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter urkärnade körsbär , t ex klarbär eller brun-bär,
1 1/2 dl socker,
2 msk CERTO FRYSPULVER.
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda socker och frys-pulver och rör ner det i
de urkärnade bären.
Rör tills sockret har smält .
Häll upp i frysförpackningar och djupfrys.
ATT BLANDA BÄR till rårörd sylt blir också gott.
Till exempel :
jordgubbar + rabarber,
jordgubbar + krusbär,
röda vinbär + krusbär.
Om sylten rinner, prova med pektin som finns på apotek.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar