tisdag 28 augusti 2018

RÅRÖRD SYLT.




                  HEJSAN !

Visst  håller Du väl med om att  det blir en verkligt fin arom
på rårörd sylt.  Men den måste frysas för att hålla sig .
Med lite frys - pulver får den lagom  tjock konsistens .
Gott blir det med RÅRÖRD KLARBÄRSSYLT -
KÖRSBÄRSSYLT.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter urkärnade körsbär , t ex klarbär eller brun-bär,
1 1/2  dl socker,
2 msk CERTO FRYSPULVER.

SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda socker och frys-pulver och rör ner det i
de urkärnade bären.
Rör tills  sockret har smält .
Häll  upp i frysförpackningar och djupfrys.
ATT BLANDA BÄR  till rårörd sylt blir också gott.
Till exempel :
jordgubbar + rabarber,
jordgubbar + krusbär,
röda vinbär + krusbär.
Om sylten rinner, prova med pektin som finns på apotek.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: