måndag 13 augusti 2018

ROTMOS MED VITKÅLSFRÄS OCH FLÄSKKORV....4 PORT.



                   
                               HEJSAN !

Ät och njut av denna härliga husmanskost !
Den tar lite tid att laga men det är den värd.

HÄR ÄR RECEPTET :
6 potatisar,
3 morötter,
1 bit kålrot, ca 500 g
ca 2 msk flytande margarin/smör,
ca 1 1/2 dl kokspad ,
salt å peppar,
500 g fläskkorv eller köttkorv,
1 lagerblad ,
5 kryddpepparkorn,
300 g skuren i strimlor
eller bitar vitkål ,
1 msk flytande smör/margarin,
salt, peppar.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotfrukterna och skär dem i mindre bitar .
Koka i lättsaltat vatten i 15 - 20 minuter.
Skala potatisen, halvera och lägg den i rotsakskoket.
Koka alltsammans ytterligare i ca 15 - 20  minuter.
KOKA fläskkorven med ett lagerblad och några
kryddpepparkorn i ca 30 minuter. KOKA försiktigt.
Fräs vitkålen hastigt i smör/margarinet, och krydda
med lite salt och peppar.
SPARA 2 dl när Du häller av vattnet från rotfrukter
och potatis. STÖT sönder rotsaker och potatis med
en potatisstöt .
Klicka i smör och späd moset med buljong.
Kör moset med elvisp.
Smaksätt med salt och peppar

SMAKLIG MÅLTID !



Inga kommentarer: