tisdag 14 augusti 2018
CHILIFÄRS-GRYTA, 4 PORT.
HEJSAN !
Regn och rusk !
Håll grytan kokande ! - i 45 minuter sen är det klart.
mmm...himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
2 vitlöksklyftor,
1 röd paprika,
2 msk fett, t ex smör och rapsolja
400 g nötfärs,
1 tsk salt,
1-2 tsk chilipulver,
1 tsk spiskummin,
1 tsk koriander,
1 dl matlagningsvin,
1 msk worcestershiresås,
1 burk krossade tomater,(400g)
1 burk kidneybönor,(400g)
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och grovhacka löken.
Skala och pressa vitlöken .
Dela, kärna ur och hacka paprikan .
FRÄS lök och paprika i lite fett under omrörning
i en gryta. TA upp det frästa.
Lägg lite mer fett i grytan och lägg i och bryn färsen
under omrörning tillsammans med salt, chilipulver,
kummin, och koriander. TILLSÄTT vin, Worcestershiresås,
tomater och de frästa grönsakerna .
Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter.
SKÖLJ bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem i grytan
och låt alltsammans sjuda ytterligare ca 5 - 10 minuter, med
locket på glänt om det verkar vara för mycket vätska .
SERVERA, med ris och bladsallad .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar