tisdag 14 augusti 2018

CHILIFÄRS-GRYTA, 4 PORT.




                            HEJSAN !

Regn och rusk  !
Håll grytan kokande ! - i 45 minuter sen är  det  klart.
mmm...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

1 gul lök ,
2 vitlöksklyftor,
1 röd paprika,
2 msk fett, t ex smör och rapsolja
400 g nötfärs,
1 tsk salt,
1-2 tsk chilipulver,
1 tsk spiskummin,
1 tsk koriander,
1 dl matlagningsvin,
1 msk worcestershiresås,
1 burk krossade tomater,(400g)
1 burk kidneybönor,(400g)

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och grovhacka löken.
Skala och pressa vitlöken .
Dela,  kärna ur och hacka paprikan .
FRÄS lök och paprika i lite fett under omrörning
i en gryta.  TA  upp det frästa.
Lägg lite mer fett i grytan och lägg i och bryn färsen
under omrörning tillsammans med  salt, chilipulver,
kummin, och  koriander.  TILLSÄTT  vin, Worcestershiresås,
tomater och de  frästa  grönsakerna .
Koka upp  och  låt  sjuda  ca  15  minuter.
SKÖLJ  bönorna  och låt dem rinna av. Blanda dem i grytan
och låt alltsammans sjuda ytterligare  ca  5 - 10 minuter, med
locket på glänt om det verkar vara  för  mycket  vätska .
SERVERA,  med  ris och bladsallad .

SMAKLIG MÅLTID !



Inga kommentarer: