torsdag 6 september 2018

PALSTERNACKSGRATÄNG, 4 PORT.




                 HEJSAN !
Det här är farmor Annas  PALSTERNACKSGRATÄNG.
Den  här är jättegod, - den  måste Ni prova .
Palsternacka i sig har ju lite sötaktig- mjäll smak.
Så  gratängen är väl värd att göra .

HÄR ÄR RECEPTET :
3/ 4  kg  palsternackor
vatten, salt
2 dl riven ost
1 dl mjölk
1 tsk potatismjöl
1 dl finhackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva  palsternackorna.
KOKA  dem i mjuka i lättsaltat vatten
(1 tsk salt/ 1 /2  liter  vatten) ca 10 min.
Låt dem rinna av .
SÄTT  ugnen på 250 grader.
VARVA  palsternackorna  och  osten  i en
smord ugnssäker  form .
Det bör vara ost överst ,  Blanda mjölken
med potatismjölet  och  häll  över.
GRATINERA i  ugnen  tills  osten  smält
och gratängen  fått  färg,  10-15 minuter.
STRÖ  på  persiljan.
SERVERA med leverpastejsmörgåsar .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: