torsdag 6 september 2018
PALSTERNACKSGRATÄNG, 4 PORT.
HEJSAN !
Det här är farmor Annas PALSTERNACKSGRATÄNG.
Den här är jättegod, - den måste Ni prova .
Palsternacka i sig har ju lite sötaktig- mjäll smak.
Så gratängen är väl värd att göra .
HÄR ÄR RECEPTET :
3/ 4 kg palsternackor
vatten, salt
2 dl riven ost
1 dl mjölk
1 tsk potatismjöl
1 dl finhackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva palsternackorna.
KOKA dem i mjuka i lättsaltat vatten
(1 tsk salt/ 1 /2 liter vatten) ca 10 min.
Låt dem rinna av .
SÄTT ugnen på 250 grader.
VARVA palsternackorna och osten i en
smord ugnssäker form .
Det bör vara ost överst , Blanda mjölken
med potatismjölet och häll över.
GRATINERA i ugnen tills osten smält
och gratängen fått färg, 10-15 minuter.
STRÖ på persiljan.
SERVERA med leverpastejsmörgåsar .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar