lördag 1 september 2018

PASTAGRATÄNG MED BANAN , 4-6 PORT.



                        HEJSAN !

Här är en favorit bland  både  stora och små.
En vegetarisk pastagratäng med både färg och smak .
Och rejäla portioner .  mmm....!

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g pastahjul, skruvar eller fjärilar
1 gul paprika
1 grön paprika
1 röd paprika
1 burk skivade champinjoner, ca 425 g
1 purjolök
500 g lagrad ost (hälften i såsen och andra hälften ovanpå)
2 gula lökar
3 bananer
50 g margarin/smör
1 1/2 dl vetemjöl eller Maizena
2/3 liter mjölk
salt, svartpeppar, oregano
Aromat krydda
Italiensk salladskrydda
1 knippa persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt  anvisning på förpackningen.
Häll av vattnet .
HACKA paprikorna, löken och svampen i små bitar.
Fräs alltsammans i en klick matfett i en stekpanna .
SMÄLT matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölet, rör om och späd med mjölken lite i sänder.
Rör om hela tiden.  Sänk värmen när såsen är lagom tjock.
Riv hälften av osten och häll den i såsen och låt den smälta
under omrörning .  Krydda rikligt och tillsätt klippt persilja.
VARVA pasta, paprika, lök och svamp-mixen i en stor ugn-
säker form .  Översta lagret ska vara pasta .
Häll ostsåsen över.  Lägg skivad banan över.  Hyvla resten
av osten i tunna skivor och täck över bananerna .
GRÄDDA mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: