söndag 4 november 2018

BRÄSERAD LAXFILE' 4 PERS.




                            HEJSAN !

Gillar  Ni  lax ?....mmm  jag  älskar det !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600 g  LAXFILE'
1 - 2 msk smör/margarin
4 dl vispgrädde
300 g  färsk  eller  konserverad 
skogssvamp
1 /2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1  dl  hackad  dill  och
gräslök
JULIENGRÖNSAKER :
ca  500  g  rotsaker
ca  2  dl  vatten
1 krm salt,  1 msk smör

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  de  ansade  rotsakerna i  fina  strimlor.
Koka  dem  knappt  färdiga i vatten, salt, och smör.
Håll dem varma .
STEK fisken hastigt i smör, ta upp den .  Bryn sedan
svampen tills det "knäpper" i den.
SLÅ på grädden, lägg i fisken och låt den bräsera klart.
Blanda ner det kryddgröna och smaka av med salt å peppar.
SERVERA  fisken på en bädd av rotsaker med
GRÄDDSKYN  och pressad potatis.
Smaklig Måltid  och  LYCKA TILL !




Inga kommentarer: