söndag 4 november 2018

MANDELMARÄNGER, 15 ST.




                      HEJSAN !

Låt en liten gullig marängkaka smälta i munnen till kaffet.
Resten kan ligga i kylen och vänta till påtåren .
Bittermandelolja brukar finnas i butikernas bak- avdelning.

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mandelmassa
3 msk färskost, t ex  PHILADELPHIAOST
1 / 2 krm  bittermandelolja
50 g choklad (70 % kakao)
30 maränger

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA  med en  stavmixer  mandelmassa, färskost
och bittermandelolja.
SMÄLT  chokladen i mikro eller i vattenbad.
Tillsätt  chokladen till smeten.
SPRITSA  eller klicka chokladsmeten på hälften
av marängerna .
Sätt  ihop med de resterande  marängerna .

LYCKA  TILL !



Inga kommentarer: