lördag 10 november 2018

FORMBRÖD MED KESO, 1 BRÖD .



                      HEJSAN !

Det här brödet innehåller hela vetekorn och bör
ligga i vatten över natten  för att mjukna .
Den här satsen blir 1 bröd.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl hela vetekorn
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk, ca 37 grader *
1 tsk salt
1 msk matolja
100 g keso
5 dl grahamsmjöl
2 - 3 dl vetemjöl =BERTE QVARN

SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT vetekornen rinna av i en sil .
Rör ut jästen med mjölken och tillsätt  hälften av vetekornen .
Arbeta in samtliga ingredienser i degen och sist så mycket
vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda .
Jäs degen ca 30 minuter i bunken .
SMÖRJ  en avlång  bakform ca 1 3/4 liter.
Knåda degen väl en kort stund på lätt mjölat underlag och
forma till en längd .
Strö ut resten av vetekornen och rulla längden i dem.
Lägg degen i formen och jäs ca 30 minuter .
GRÄDDA brödet  strax under mitten i ugnen  ca 30 min.
Vänd sen upp det på plåt och grädda undersidan utan form (bakplåtspapper)
10 - 15 minuter  eller tills även den har fin färg .
Låt brödet svalna på galler .
*DEGSPAD, inte varmare än 37 grader, hellre något för svalt än för varmt
för ett lyckat bak ! *

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: