lördag 8 december 2018
HÅLKAKOR MED ANIS & FÄNKÅL, 8 ST.
HEJSAN !
Mjuka brödkakor som är goda till frukost eller på Julbuffen .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3/4 dl ljus sirap
75 g smör, smält
1/2 tsk mald anis
1/2 tsk mald fänkål
13 - 14 dl rågsikt
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om
tills jästen lösts upp.
TILLSÄTT salt, sirap, smör, anis, fänkål och rågsikt, lite
i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den
kraftigt i några minuter .
LÅT degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter .
KNÅDA igenom degen på mjölat bakbord .
Dela den i 8 delar och forma dem till runda bullar .
Platta eller kavla ut dem till runda kakor, 13-15 cm i
diameter och gör ett hål i mitten ca 3 cm (typ litet glas)
i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper .
NAGGA brödkakorna med en gaffel .
Låt dem jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 220 grader .
GRÄDDA bröden mitt i ugnen i 11- 13 minuter.
Låt de svalna på ett galler under bakduk .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar