lördag 8 december 2018

HÅLKAKOR MED ANIS & FÄNKÅL, 8 ST.




                         HEJSAN !

Mjuka  brödkakor som är goda till frukost eller på Julbuffen .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g  jäst
6  dl  mjölk,  fingervarm
2 tsk  salt
3/4  dl  ljus  sirap
75  g  smör,  smält
1/2 tsk  mald  anis
1/2  tsk  mald  fänkål
13 - 14  dl  rågsikt

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  jästen  i  en  bunke.  Tillsätt  mjölken  och rör om
tills  jästen  lösts  upp.
TILLSÄTT  salt,  sirap, smör, anis, fänkål  och  rågsikt, lite
i taget.  Rör  ihop  allt  till  en  smidig  deg  och  knåda  den
kraftigt  i  några  minuter .
LÅT  degen  jäsa  under  bakduk  i  ca  50  minuter .
KNÅDA  igenom  degen  på  mjölat  bakbord .
Dela den i 8  delar  och  forma  dem  till  runda  bullar .
Platta  eller  kavla  ut  dem  till  runda  kakor,  13-15  cm i
diameter  och  gör  ett  hål  i  mitten  ca 3 cm (typ litet glas)
i  diameter. Lägg  dem  på  plåt  med  bakplåtspapper .
NAGGA  brödkakorna  med en gaffel .
Låt dem jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt  ugnen  på  220  grader .
GRÄDDA  bröden  mitt i ugnen  i  11- 13 minuter.
Låt de svalna  på ett  galler  under  bakduk .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: