onsdag 12 december 2018
LUSSEKATTER MED KARDEMUMMA .
HEJSAN !
Alla gillar ju inte saffran !
Själv har jag lärt mig tycka om det på
ett par år . Men visst är det himla gott med
kardemumma och russin .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
200 g smör/margarin
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 msk stött kardemumma
1 1/2 liter vetemjöl
*UGN : Små bröd 250 grader, 6- 8 min.*
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, töm i mjölken och
låt blandningen bli fingervarm , ca 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills den är löst.
TILLSÄTT socker, salt, kardemumma och nästan
allt mjölet .Arbeta degen smidig . Låt den jäsa 30-40 min.
ARBETA upp degen på mjölat bakbord .
Trilla ut dem till långa längder ca 30 cm och forma till lussekatter.
Låt jäsa igen 30 min.
GARNERA med russin och pensla med ägg eller mjölk.
Sätt in i ugnen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar