onsdag 12 december 2018

VALNÖTSKAKA .




                     HEJSAN !

mmm...!  Denna kaka har en fyllning av valnötter, choklad
och cocktailbär  som gör den alldeles speciell.  Den fina fyllningen
får kakan att hålla sig färsk länge .  Går bra att frysa  in .
TID .1 1/2 timma  i ugnen.

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör /margarin
ca 3 dl strösocker (250g)
4 ägg
ca 4 dl vetemjöl, (250 g)
1 tsk bakpulver
75  g mörk blockchoklad
40 g cocktailbär
100 g krossade valnötskärnor
smör /margarin till formen.

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker vitt och poröst.
TILLSÄTT äggen  ett i sänder .
BLANDA  mjöl och bakpulver och rör ner detta .
SKÄR chokladen i små bitar .Hacka cocktailbären .
Rör ner choklad , bär och valnötter  i smeten .
HÄLL smeten i en  smord 1 1/2 liters form .
GRÄDDA kakan på nedersta falsen i ugn 175 grader
ca 1 1/2 timma .
LÅT kakan svalna  ca 10 min  i  formen  innan den
stjälps upp .
GLASYR :
Kakan kan glaseras med rom-glasyr .
Rör florsocker tillsammans med lite rom, häll
eller bred detta över kakan .  Dekorera med valnötter .

LYCKA  TILL !





Inga kommentarer: