onsdag 12 december 2018
VALNÖTSKAKA .
HEJSAN !
mmm...! Denna kaka har en fyllning av valnötter, choklad
och cocktailbär som gör den alldeles speciell. Den fina fyllningen
får kakan att hålla sig färsk länge . Går bra att frysa in .
TID .1 1/2 timma i ugnen.
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör /margarin
ca 3 dl strösocker (250g)
4 ägg
ca 4 dl vetemjöl, (250 g)
1 tsk bakpulver
75 g mörk blockchoklad
40 g cocktailbär
100 g krossade valnötskärnor
smör /margarin till formen.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker vitt och poröst.
TILLSÄTT äggen ett i sänder .
BLANDA mjöl och bakpulver och rör ner detta .
SKÄR chokladen i små bitar .Hacka cocktailbären .
Rör ner choklad , bär och valnötter i smeten .
HÄLL smeten i en smord 1 1/2 liters form .
GRÄDDA kakan på nedersta falsen i ugn 175 grader
ca 1 1/2 timma .
LÅT kakan svalna ca 10 min i formen innan den
stjälps upp .
GLASYR :
Kakan kan glaseras med rom-glasyr .
Rör florsocker tillsammans med lite rom, häll
eller bred detta över kakan . Dekorera med valnötter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar