torsdag 24 januari 2019

HAVRERUTOR med CREME FRAICHE , CA 30 ST.




                   HEJSAN !

De här får Ni inte glömma ,  ...mmm !

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör
1 dl socker
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
KRÄM :
2 1/2 dl CREME fraiche
1 dl grädde
1 1/2 dl socker
4 äggulor
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
3 dl russin

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker vitt .
Tillsätt havregryn, vetemjöl och bikarbonat .
Rör till en deg.
DELA  degen i två bitar.  Kavla ena till  en
platta 20 x 30 cm , på bakpappersklädd plåt .
Grädda  i 200 grader ,  10 minuter.
KOKA en kräm av CREME fraiche, grädde,
socker, äggulor och potatismjöl.  Vispa tills
den tjocknar och låt den koka upp.  Tillsätt
vaniljsocker och russin .
BRED krämen över den bakade degplattan .
Sänk  temperaturen  till 175 grader .
SMULA resterande deg över vaniljkrämen
och grädda ytterligare  20 minuter .
LÅT kallna .  Skär i fyrkanter .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: