måndag 4 februari 2019

PLOMMONPAJ med Kardemummayoghurt,,, 8 port.



                   HEJSAN !
Har Du plommon i frysen, så..
Missa inte denna ljuvligt goda paj...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
225  g  smör/margarin
5  dl vetemjöl gärna BERTE QVARN
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
0,5 dl pärlsocker

20 stora plommon
1 dl brun farin
50 g smör, i tärningar

KARDEMUMMAYOGHURT:
1 dl tjock matyoghurt
1,5 dl vispgrädde, vispad
0,5-1 tsk kardemumma, mald
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA smör, mjöl och strö,-flor- och pärlsocker
till en smul-deg.
Kärna  ur plommonen och skär dem i 4 klyftor.
Fördela plommonen i en stor pajform (26 cm i diameter) .
Strö över farinsockret och smör-tärningarna .

SÄTT in formen i mitten av ugnen, i 225 grader i 10 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och sänk temperaturen till 200 grader.
Fördela smul-degen över plommonen och grädda i ytterligare
25 minuter.

BLANDA  yoghurten med grädde, kardemumma, flor- och
vaniljsocker .

SERVERA  Yoghurtsåsen till pajen .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: