onsdag 10 april 2019

GYLLENE BRÖD- BULLAR, 24 ST.




                                HEJSAN !

När jag gick en kurs för många år sen i
GOD MAT,
så fick vi bl.annat baka dessa jättegoda bröd-bullar.
Saftiga och inte smuliga.

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl mjölk
5 dl fint rivna morötter
2 msk olja
2 tsk salt
3 dl havrekli
ca 10 dl BERTE QVARN -vetemjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke .
Värm mjölken till 37 grader.
Häll över mjölken och rör tills jästen lösts sig .
TILLSÄTT övriga ingredienser .
Arbeta ihop till en smidig deg .
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
SÄTT ugnen på 225 grader .
Knåda degen på mjölat bakbord .
Forma till 24 bullar .  Låt jäsa 20 - 30 min
på plåt.  GRÄDDA 10 - 15 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: