onsdag 10 april 2019

YOGHURTLIMPOR , 2 ST .



                   HEJSAN !

mmm... ! med smör och bara smör.

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
1 liter Naturell yoghurt
3 msk olja
2-3 tsk salt
1 1/2 dl rågkross
13 dl grovt rågmjöl
8 - 9 dl vetemjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA sönder jästen i en bunke .
Värm yoghurten till finger-värme, 37 grader.
Rör ut jästen i lite av yoghurten .
Tillsätt resten av yoghurten, olja, salt, rågkross,
rågmjöl och nästan allt vetemjöl,(spara lite till utbakning.)
ARBETA degen tills den är blank och smidig och
släpper bunkens kanter. Låt jäsa ca 1 1/2 timme .
Arbeta samman degen på mjölat bakbord.
Baka ut 2 rullar och lägg dem i smorda bröd-formar
som rymmer 1 1/2 liter.
Jäs under bakduk 25 - 30 minuter.
GRÄDDA bröden i nedre delen av ugnen i
175 grader ca 50 minuter .

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: