onsdag 3 april 2019

HEMBAKTA KUVERTBRÖD CA 30 ST.



                  HEJSAN !

Att baka egna kuvertbröd kan löna sig
vid större tillställningar .
Garneringen,  kan Du välja mellan
vallmofrön, sesamfrön, solrosfrön, mjöl.
Så himla bra att göra i god tid före och
frysa dem.
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
25 g smör / margarin
1/2 liter vatten, 37 grader
1 ägg
2 tsk salt
ca 1,6 liter vitt lantbrödsmjöl
PENSLING & GARNERING:
Uppvispat ägg, vallmofrön, sesamfrön,
solrosfrön och mjöl.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en deg-skål på 3-4 liter .
Lägg i bitar av matfettet, häll över vattnet
och rör ut jästen i vätskan .
TILLSÄTT ägg, salt och 1 1/2 liter av mjölet
(spara 1 dl till utbakningen).
Arbeta degen kraftigt, låt den sedan jäsa
till dubbel storlek ca 30 minuter.
KNÅDA degen smidig, dela den i 30 delar ,
som formas till runda eller ovala bullar .
LÄGG dem på bakpappersklädd plåt,
klipp eller skåra dem och låt dem jäsa ca 30 min.
PENSLA med uppvispat ägg, strö över mjöl och
någon av frösorterna.
GRÄDDA bullarna i 225 grader mitt i ugnen
ca 10 minuter .Låt dem kallna på galler under
bakduk !


Inga kommentarer: