fredag 26 april 2019

LÅNGPANNEPAJ MED FÄRS OCH FETAOST. 12 PERS.sjung om Stu..




                    HEJSAN !

En matig paj som räcker till många och smakar bäst varm.
Både färsröran och pajskalet kan förberedas i god tid.
Servera gärna sallad och vitlökskryddad yoghurt till .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
250 g smör / margarin
3 msk vatten.
FYLLNING :
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
800 g bland- eller nötfärs
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 förpackningar krossade tomater  (a' 500 g)
1/2 dl TOMATPURE'
2 köttbuljongtärningar
1 msk oregano
200 g fetaost
1 burk KALAMATAOLIVER
utan kärnor (290 g)
250 g körsbärstomater
4 dl riven ost
GARNERING :Färsk oregano.

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop de båda mjöl- sorterna och smör/margarin
gärna i en matberedare .
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg .
Tryck eller kavla ut den i en långpanna, ca 30 x 40 cm .
Låt pannan stå i kylen ca 30 minuter.
FYLLNING :
SKALA och hacka lök och vitlök.
Fräs löken i olja ca 5 minuter i en stor stekpanna .
Tillsätt färsen och låt steka med tills den blivit smulig
och fått fin färg .  Krydda med salt och peppar .
Tillsätt tomat-kross och PURE och smula i buljong-
tärningarna .
Låt puttra under lock ca 15 minuter. Krydda med oregano.
SKÄR fetaosten i kuber och låt oliverna rinna av.
Halvera tomaterna .
SÄTT ugnen på 225 grader.
Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Häll färs-röran i pajskalet och stick ner fetaost, oliver
och tomater.
GRÄDDA mitt i ugnen 15- 20 minuter tills pajen fått
fin färg. Garnera med oregano.

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: