torsdag 2 maj 2019

FRUKTSALLAD, 4 PORT.



                       HEJSAN !

Här får Du en fräsch fruktsallad som kan varieras
med säsongens frukter och bär. ...mmm, himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
jordgubbar
nätmelon
vattenmelon
äpplen
mynta
passionsfrukt
vindruvor
1 hel vaniljstång
1 msk råsocker
6 äggulor
vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet.
Lägg det i en skål.
BLANDA äggulorna med sockret i en skål .
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna
ner i blandningen.
VISPA grädden och blanda den med sockret och
äggulorna.  Var noga med att allt är kallt.
KÄRNA ur melonerna, äpplena och vindruvorna.
DELA frukten i centimeterstora bitar och blanda
ner dem i en skål.
HACKA myntan och blanda den med frukten .
Blanda i passionsfrukten.
HÄLL på äggblandningen och servera fruktsalladen
i en stor eller fyra små, gärna glasskålar.

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: