torsdag 2 maj 2019

SESAM - & LINGONBULLAR, 24 ST.



                   HEJSAN !

Det fiffiga med det här långpanna- baket är den långa jäs-tiden -
använda den till nytta eller nöje !  Och utan alltför stor ansträngning
kan frysen sedan fyllas med många goda bullar !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl rågkross
1 dl krossade linfrön
2 dl kokande vatten
2 dl rumsvarmt vatten
25 g jäst
1 dl lingonsylt
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl sesamfrön
1/2 msk salt
ca 1 liter vetemjöl
UGN : 200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  rågkross, linfrön och kokande vatten.
Låt stå minst 1 timme .
SMULA  jästen i en bunke. Häll över rumsvarmt
vatten och rör tills jästen löser sig.
Tillsätt linfröblandningen, sylt, groddar, sesamfrön,
salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den släpper skålens kant .
LÅT JÄSA i 2 TIMMAR.
PLATTA ut degen med mjölade händer i en stor lång-
panna.  Skär i rutor .  Låt jäsa 40 minuter.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter.

TIPS !  Låt alltid degen jäsa på en dragfri plats
             skyddad av  t ex  en ren handduk .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: