söndag 5 maj 2019

LIMEMARINERAD FESTFILE', 4 PORT.



                    HEJSAN !

mmm... Marinera kycklingen i lime och ingefära
- det ger en härligt frisk smak.
Nykokt fluffigt ris, limeklyftor och hackade valnötter
eller hackad mandel är gott som tillbehör med såsen.

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g KYCKLINGFILE'

MARINAD :
2 msk riven färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 lime, skal & saft
2 msk hackad mynta
1 krm chilipulver
SÅS :
2 dl lätt CREME fraiche
1 rivet äpple
3 msk hackad mynta
salt och peppar
UGN :200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
MARINAD:
Rör ihop ingredienserna och häll marinaden
i en plastpåse.
Skär KYCKLINGFILE'N i skivor och lägg
dem i marinaden. Låt stå kallt minst 1 timme.
TA upp och bryn kycklingbitarna i stekpanna.
Flytta över dem i ugnsfast form.
Låt steka klart i ugnen ca 15-20 minuter.
SÅS :
Rör ihop ingredienserna .
SERVERA såsen till kycklingen.

SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !


Inga kommentarer: