måndag 19 augusti 2019

CITRONKYCKLING i LERGRYTA , 3-4 PERS.



                 HEJSAN !

Det här är kycklingrätten  som nästan lagar sig själv
medan man pysslar med annat .
Och nästan den enda kyckling man kan äta skinnet på ,
eftersom det bara blir en läcker fettfattig och knaprig yta.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kyckling
1 citron
salt
svartpeppar
oregano
soja
SÅ HÄR GÖR DU :
KRYDDA  kycklingen inuti med salt , peppar  och  oregano.
Pensla fågeln utanpå med soja och lägg den i lergrytan ,
SOM INTE SKA VARA BLÖTLAGD INNAN .
Picka många små hål på citronen  och lägg inuti kycklingen.
PÅ med locket och sätt in i KALL UGN .
SÄTT värmen på 200 grader  och låt lergrytan stå inne ca 90 min.
NÄR kycklingen är klar ligger den knaprigt gyllenbrun badandes
i fettblandad  citronsky, (som det är klokt att avstå ifrån)
GOTT med grönsallad till .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: