måndag 19 augusti 2019
CITRONKYCKLING i LERGRYTA , 3-4 PERS.
HEJSAN !
Det här är kycklingrätten som nästan lagar sig själv
medan man pysslar med annat .
Och nästan den enda kyckling man kan äta skinnet på ,
eftersom det bara blir en läcker fettfattig och knaprig yta.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kyckling
1 citron
salt
svartpeppar
oregano
soja
SÅ HÄR GÖR DU :
KRYDDA kycklingen inuti med salt , peppar och oregano.
Pensla fågeln utanpå med soja och lägg den i lergrytan ,
SOM INTE SKA VARA BLÖTLAGD INNAN .
Picka många små hål på citronen och lägg inuti kycklingen.
PÅ med locket och sätt in i KALL UGN .
SÄTT värmen på 200 grader och låt lergrytan stå inne ca 90 min.
NÄR kycklingen är klar ligger den knaprigt gyllenbrun badandes
i fettblandad citronsky, (som det är klokt att avstå ifrån)
GOTT med grönsallad till .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar