måndag 19 augusti 2019
KYCKLING MARENGO, 4 PORT.
HEJSAN !
KYCKLING MARENGO, är ett gammalt välkänt recept
som lär ha kommit till vid "SLAGET vid MARENGO"
då NAPOLEONS kock gjorde som Kajsa Varg tog vad
han hade . Gott är det i alla fall !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 hel kyckling eller
4 kycklingbröst
1 msk olja
1- 3 krossade vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl torrt vitt vin
1 burk krossade tomater
200 g champinjoner
dragon, salt, svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
TA bort skinnet från kycklingen.
Om Du använder en hel kyckling så dela den i 8 delar.
BRYN kycklingdelarna i oljan i en gryta .
Pudra över mjölet och slå sedan på tomatkrosset och vinet.
KRYDDA med vitlök, dragon, salt och peppar .
LÅT sjuda ca 30 minuter under lock. Blanda ner
champinjonerna så att de får puttra med under de sista min.
SKA enligt traditionen serveras med vitt bröd - fast det
var ju långt innan fibrerna uppfanns .
RIS är också gott till .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar