torsdag 5 september 2019

SMULPAJ MED PÄRON OCH LINGON, 4 PORT.



                     HEJSAN !

Något gott efter maten !  mmm...himla..!

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vetemjöl + 1 1/2 dl havregryn+ 1/2 dl råsocker+ 100 g smör/marg.

FYLLNING : 4 päron, 600 g + 2 dl lingon, färska eller frysta+ 3/4 dl
råsocker+ 1 tsk kanel+ 2 tsk potatismjöl.

HÄR ÄR RECEPTET :
SÄTT ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, havregryn och socker.
Lägg i smöret och  finfördela till en smulig massa.
Skala päronen  och skär dem i tunna klyftor.
Lägg päron, lingon, socker, kanel och potatismjöl
i en smord  ugnssäker form.
Blanda om, men se till att INTE alla lingonen
ligger i botten .
SMULA över degen.  GRÄDDA  i  mitten  av  ugnen
tills päronen är mjuka och smultäcket har fin färg ,
20 - 25 minuter.
SERVERING : SERVERA pajen ljummen med
vaniljglass eller lättvispad grädde .

LYCKA TILL !




Inga kommentarer: