torsdag 5 september 2019

MOBACKAS KAFFEKAKA .



                    HEJSAN !

Det skulle bli en chokladkaka av fransk typ,
men när kakan stod i ugnen, hade jag glömt
chokladen som skulle varit i smeten !
Den fick gräddas färdig och ut kom en härligt
saftig, lite kompakt kaka med finaste kaffesmak.
Och ännu godare blev den när den bortglömda
chokladen istället ringlades över den kalla kakan.
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g smör /margarin
1 msk snabbkaffepulver
2 dl socker
3 ägg - spara vitorna
100 g nötkärnor
3/4 dl vetemjöl
GLASYR :  ca 100 g mörk blockchoklad.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT fettet i en kastrull, rör ner kaffet, sockret och
äggulorna en i taget .
HACKA nötterna grovt. Tillsätt nötter, mjöl och vänd
sist ner de till hårt skum vispade äggvitorna.
HÄLL smeten i en väl smord och bröad form med lös-
tagbar kant, diameter ca 22 cm.
GRÄDDA i 175 grader ca 35 minuter.
Låt kakan stå en stund innan den lossas .
GLASYR :  Smält chokladen i vattenbad
ringla eller bred den över den kalla kakan .

ALL LYCKA TILL !

Inga kommentarer: