torsdag 10 oktober 2019

FARMORS, GODA MOROTSGRATÄNG MED SPENAT OCH FÄRS. 4 PERS.




                               HEJSAN  !


Här är en annan favorit för mig !
Men jag tyckte allt var gott, dom stora
åt ju,  så då åt jag med .

HÄR ÄR RECEPTET :
5 medelstora morötter
250 g bladspenat (fryst)nu,- men inte då !
250 g nötfär
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar
ÄGGSTANNING
4 ägg + 2 dl  mjölk
2 dl riven ost, t ex Svecia , ska vara överst.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .

SKALA morötterna och riv dem på
grövsta sidan på råkostjärnet.
TINA  den frysta spenaten och hacka
den grovt .
VARVA  spenat, morötter och färs
samt salt och peppar i en smord ugns-
säker form .
VISPA samman ägg och mjölk .
Häll blandningen över ingredienserna
i formen .  Strö över osten.
GRÄDDA på galler i nedre  delen av
ugnen  35 - 40 minuter .'Pröva med en
sticka att äggstanningen stelnat .

SERVERA  gratängen med lite smält
smör och eventuellt sprödvärmt bröd.

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: