torsdag 10 oktober 2019

UGNSKOKT PIGGVAR , 4 PERS. Farmors)




                       HEJSAN !

Det här var det godaste jag visste, när jag var liten  tjej
och bodde hos farmor.
De vuxna rensade fisken och jag kunde smaska i mej.
Med potatis, dillvippa, smält smör  och citron- surt !

HÄR ÄR RECEPTET :
1  stor piggvar , ca 1 1/4 kg
smör eller margarin
2 tsk salt
3 - 4 dillkvistar
2 citroner
1 bit pepparrot

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .

RENSA  fisken ,
Behåll huvudet på  fisken om det finns
plats i långpannan , men  var noga med
att ta bort gälarna .
Skölj  fisken  väl  och  torka  av  den .
SMÖRJ  långpannan  väl  eller  lägg
smord  ugnsfolie  i  långpannan .
GNID  in  fisken  med  saltet  och  lägg
den  med den  mörka  sidan  upp  i  lång-
pannan .  Lägg  dillen  i  eller  bredvid
fisken .
TÄCK  långpannan  med  folie .
OBS !  DET SKA INTE VARA NÅGOT VATTEN I PANNAN.
KOKA  fisken i nedre delen av ugnen 30-40 min.
Tag  av folien och prova med en kniv vid
ryggraden att fiskköttet är fast och vitt .
TAG  av  det  mörka  skinnet  från  fisken.
GARNERA  med  lite  fräscha  dillkvistar
och  citronklyftor .
SERVERA  fisken  direkt  från  pannan med
kokt  potatis, smält smör och  riven pepparrot.

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: