torsdag 10 oktober 2019
UGNSKOKT PIGGVAR , 4 PERS. Farmors)
HEJSAN !
Det här var det godaste jag visste, när jag var liten tjej
och bodde hos farmor.
De vuxna rensade fisken och jag kunde smaska i mej.
Med potatis, dillvippa, smält smör och citron- surt !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor piggvar , ca 1 1/4 kg
smör eller margarin
2 tsk salt
3 - 4 dillkvistar
2 citroner
1 bit pepparrot
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
RENSA fisken ,
Behåll huvudet på fisken om det finns
plats i långpannan , men var noga med
att ta bort gälarna .
Skölj fisken väl och torka av den .
SMÖRJ långpannan väl eller lägg
smord ugnsfolie i långpannan .
GNID in fisken med saltet och lägg
den med den mörka sidan upp i lång-
pannan . Lägg dillen i eller bredvid
fisken .
TÄCK långpannan med folie .
OBS ! DET SKA INTE VARA NÅGOT VATTEN I PANNAN.
KOKA fisken i nedre delen av ugnen 30-40 min.
Tag av folien och prova med en kniv vid
ryggraden att fiskköttet är fast och vitt .
TAG av det mörka skinnet från fisken.
GARNERA med lite fräscha dillkvistar
och citronklyftor .
SERVERA fisken direkt från pannan med
kokt potatis, smält smör och riven pepparrot.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar