torsdag 3 oktober 2019

FASTER INGBRITTS, BLÅBÄRSPAJ, 8 BITAR.



                     HEJSAN !

Något gott till  helgen som kommer...?

Lång gräddningstid bidrar till att göra den
här blåbärspajen härligt seg.
Den är godast ljummen och går bra att frysa.
Värm den i ugnen i 100 grader före  servering.

HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör/margarin
1 ägg
2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär
TILLBEHÖR :
Vaniljsås.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.

KLÄM fast ett bakplåtspapper i bottnen av en
form  med löstagbar kant , 24 cm i diameter .
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det
i äggsmeten.  Tillsätt smöret .
BRED ut smeten i formen . Strö över blåbären .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 1 timme
och 10 minuter . Täck eventuellt med bakplåtspapper.

SERVERA pajen ljummen med vaniljsås .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: