torsdag 3 oktober 2019
FASTER INGBRITTS, BLÅBÄRSPAJ, 8 BITAR.
HEJSAN !
Något gott till helgen som kommer...?
Lång gräddningstid bidrar till att göra den
här blåbärspajen härligt seg.
Den är godast ljummen och går bra att frysa.
Värm den i ugnen i 100 grader före servering.
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör/margarin
1 ägg
2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär
TILLBEHÖR :
Vaniljsås.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
KLÄM fast ett bakplåtspapper i bottnen av en
form med löstagbar kant , 24 cm i diameter .
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det
i äggsmeten. Tillsätt smöret .
BRED ut smeten i formen . Strö över blåbären .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 1 timme
och 10 minuter . Täck eventuellt med bakplåtspapper.
SERVERA pajen ljummen med vaniljsås .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar