tisdag 17 december 2019
BRUNKÅL MED BACON. 6 PORT.
HEJSAN !
Gillar Ni Brunkål ?
Här får sirapens mjuka sötma läckert sällskap av baconets sälta .
Himla gott ! - Också den goda skinkan till + köttbullar, sylta, å
revbensspjäll ...mmm..! Inte att förglömma den smörslungade
brysselkålen ..
HÄR ÄR RECEPTET :
750 g strimlad vitkål
1 liten gul lök
140 g strimlat bacon
smör till stekning
eller margarin
6 svartpepparkorn
1 lagerblad
1/2 dl ljus sirap
5 dl skinkspad
eller köttbuljong
salt
GARNERING :
Några skivor strimlat nystekt bacon
bladpersilja
UGN : 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva löken .
Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kål och lök.
Lägg allt i en långpanna eller tjockbottnad gryta
som får plats i ugnen .
Vänd ner resten av ingredienserna .
LÅT stå i ugnen utan lock ca 1 timma .
Smaka av med salt .
GARNERA inför serveringen .
GOD - JUL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar