måndag 2 december 2019
GRILJERAD JULSKINKA MED HONUNG OCH SESAMFRÖN.
HEJSAN !
Nu börjar alla förberedelser inför JULEN .
Skinkan är ett måste, - men olika garneringar
kan det bli - som den här ! mmm...Vi gillar den ,
prova Er fram till vad som är bäst för Er.
Nuförtiden köper jag färdig-kokt skinka
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kokt skinka ca 3 kg.
Kokt eller ugnsbakad skinka .
GRILJERING:
1 äggula
3 msk söt- stark senap, eller osötad
1 msk honung
1 msk socker
1 msk potatismjöl
TILL GARNERING och SERVERING
1 dl ljusa sesamfrön
grönkål
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader . Tag bort eventuellt
nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
SIKTA över potatismjölet .
RÖR ihop ingredienserna till griljerings-blandningen
till en jämn smet .
BRED blandningen över skinkan med en bredbladig
kniv . STRÖ över sesamfrö.
Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen .
GRILJERA tills skinkan blivit vackert gyllenbrun, 10 -15 min.
(Passa noga så att skinkan inte blir bränd)
STÄLL skinkan kallt att svalna snabbt.
Skär i skivor och garnera med grönkål .
GOD - JUL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar