måndag 2 december 2019

GRILJERAD JULSKINKA MED HONUNG OCH SESAMFRÖN.



               HEJSAN !
Nu börjar alla förberedelser inför JULEN .
Skinkan är ett måste, - men olika garneringar
kan det bli - som den här !  mmm...Vi gillar den ,
prova Er fram till vad som är bäst för Er.
Nuförtiden köper jag färdig-kokt skinka

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kokt skinka ca 3 kg.
Kokt eller ugnsbakad skinka .
GRILJERING:
1 äggula
3 msk söt- stark senap, eller osötad
1 msk honung
1 msk socker
1 msk potatismjöl
TILL GARNERING och SERVERING
1 dl ljusa sesamfrön
grönkål

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen  på  200  grader .  Tag  bort eventuellt
nät och svål och lägg skinkan  på  ett  ugnssäkert  fat.
SIKTA  över  potatismjölet .
RÖR  ihop  ingredienserna till  griljerings-blandningen
till  en  jämn  smet .
BRED  blandningen  över  skinkan  med  en  bredbladig
kniv .  STRÖ  över  sesamfrö.
Sätt in  skinkan  i  nedre  delen  av  ugnen .
GRILJERA  tills skinkan blivit vackert gyllenbrun, 10 -15 min.
(Passa noga så att skinkan inte blir bränd)
STÄLL skinkan kallt att svalna snabbt.
Skär i skivor och garnera med grönkål .

GOD - JUL !




Inga kommentarer: