måndag 2 december 2019

JULSALLAD , 8 PORT.



                     HEJSAN !

En sallad vill vi gärna ha, under Julens frestelser !
Denna gillar vi alla, så varsågoda att smaka !

HÄR ÄR RECEPTET :
8 brysselkål
2-3 grönkålsblad
4-5 ROSSI-sallat
1 ENDIVE
salt, peppar
1 apelsin, väl tvättad
DRESSING :
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 msk vit balsamvinäger
1 msk flytande honung
4 msk rapsolja
1 krm salt

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ihop ingredienserna till dressingen.
ANSA och dela brysselkålen i blad.
Hacka grönkålen.  Riv ROSSISALATEN
i mindre bitar .
Ansa och dela ENDIVEN i blad.
BLANDA allt på ett serveringsfat .
Toppa med apelsinen,  delad och skuren i
tunna skivor.  SERVERA med dressingen .

GOD - JUL !

Inga kommentarer: