torsdag 26 december 2019
NYÅRSAFTON, 4 PERS.
HEJSAN !
Börjar med detta som slagit väl ut .
Riktigt festligt !
ZUCCHINIBÅTAR MED VILDRIS
OCH
RÄKFÄRSERADE LAXRULADER
MED RÖDGRÖN SÅS .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vild-ris eller långkornigt ris
1 liten zucchini
vatten, salt
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med att koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Skölj zucchinin och skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor på
längden . DELA skivorna i 8 cm långa bitar, 1 1/2 cm höga.
GÖR ett djupt snitt i varje bit, men låt dem hänga ihop i ändarna.
FYLL zucchini-båtarna med det kokta riset och servera till
laxrullarna.
RÄKFRÄSERADE LAXRULADER MED RÖDGRÖN SÅS .
HÄR ÄR RECEPTET :
5OO g räkor med skal
25 g smör/margarin
2 msk hackad gräslök
400 g LAXFILE' i tunna snedskurna skivor
1 /2 tsk salt
SÅS :
1 msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
2 dl RÄKBULJONG
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
salt, peppar
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl finhackad röd paprika
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna (spara skalen). Mixa räkorna i en matberedare
tillsammans med matfettet . Blanda i gräslöken .
LÄGG räkskalen i en kastrull och täck dem med vatten.
Sjuda 20 min.
Sila av buljongen och koka ihop tills 2 dl återstår .
BRED ut laxskivorna på en skärbräda . Salta försiktigt.
Lägg på en klick RÄKSMÖR på varje FILE' och rulla ihop.
Lägg rullarna med skarven neråt i en form .
Häll på RÄKBULJONGEN och täck formen .
KOKA i 175 grader mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Eller i mikrovågsugn på full effekt 4 - 6 min.
FRÄS matfett och mjöl till såsen.
Späd med buljong, vin och grädde. Låt koka 5 min.
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja och paprika.
SERVERA LAXRULLARNA med kokt RIS i ZUCCHINIBÅTAR.
GOTT NYTT ÅR
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar