lördag 11 januari 2020

BRANTEVIKSSILL , 4 PORT.



           
                            HEJSAN !

Visserligen har det nya året,  precis bara börjat
men i tankarna är det för mig redan påsk !
Jag tänker på all den goda sillen , där en, av alla
sorter sticker mera ut än andra ...

Kryddig sill med vacker färg och smak - inspiration
från Österlen.

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g inläggningssill
1/2 tsk salt
2 1/2 dl strösocker
20 krossade vitpepparkorn
20 krossade kryddpepparkorn
1/2 msk citronpeppar
1 lagerblad
KRYDDBLANDNING:
1/2 dl hackad dill
1 hackad gul lök
1 hackad rödlök
1/2 dl ättikssprit, 12%

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL av spadet och skölj FILE'ERNA .
Skär dem i bitar .  Blanda salt, socker och kryddor.
Varva kryddblandning, sill, dill och lök .
Häll över  ättikssprit .
LÅT stå i kylen minst 2 dygn .

LYCKA TILL !




HÄR ÄR RECEPTET :

Inga kommentarer: