söndag 26 januari 2020

MIN GODASTE TOSCA-TÅRTA.



                     HEJSAN !
Ett säkert kort på bjudningen !
En Toscatårta är alltid god. Idealisk kaka att ha på lut i
frysen är det också, för tårtan blir som nybakad när den
tinat.  Tinas bäst i plastpåse i rumstemperatur .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
knappt 2 dl strösocker
2 dl vetemjöl -
BERTE QVARN,
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
100 g smält smör/ margarin
GLASYR :
50 g smör
1/2 dl ljus honung
1 msk vetemjöl
1 påse flagad mandel, 50 g

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker tills det pöser.
Tillsätt mjölet som först blandats med
bakpulvret .  Blanda även ner mjölken
och sist smält av-svalnat fett .
HÄLL smeten i en väl smord och bröad
form, (gärna bröad med Havrekli)
och grädda kakan i 175 grader ca 25 min.
GÖR under tiden GLASYREN, genom att
lägga alla ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt, men låt det ej
komma i kokning, för då kan glasyren
sockra sig - dela sig, den går inte ihop.
BRED ut glasyren över den knappt färdiga
kakan och grädda i ytterligare 10 minuter
eller tills glasyren fått ljust brun färg .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: