torsdag 20 februari 2020

CHOKLADPAJ , 4 PORT. Så smarrigt !



                HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :
180 g vaniljwafers
knappt 75 g smält smör
150 g mörk choklad av god kvalitet
3 dl vispgrädde
20 g vit choklad
TILLBEHÖR :
Citronmeliss

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA vaniljkexen till smulor .
Tillsätt smöret och mixa samman
till en smulig massa .
Tryck den en liten bit upp mot kanterna
i en form med löstagbar botten .
LÅT STELNA I KYL .
HACKA den mörka chokladen .
Koka upp 1 1/2 dl vispgrädde och rör
ner den mörka chokladen tills den har
smält.  Bred ut smeten i formen .
SMÄLT den vita chokladen enligt anv.
på förpackningen , ringla den över pajen
och dra lätt med en gaffel till ett mönster.
LÅT STELNA I KYL .
GARNERA  med citronmeliss, vispa resten
av grädden och servera den till .
Tar 40 min .

LYCKA  TILL !
En oemotståndlig avslutning på lax-middagen




Inga kommentarer: